Modlitby se scholou pro Velikonoce v dobách karantény

Každý rok Bystrcká schola písničkami doprovází celou postní dobu a velikonoční obřady. Jednomu už to přijde tak samozřejmé. Ale až teď, kdy už je jasné, že se letos ke klasickému prožívání Velikonoc nesejdeme, jsme si uvědomili, jak moc by nám společné zpívání Pánu chybělo.

Týdny, které teď všichni zažíváme, zkoušejí naši víru a to, jestli je postavená na skále nebo na písku. Za Scholu jsme se proto shodli, že chceme využít naše hlasy a nástroje k tomu, abychom postavili několik pomyslných latěk zábradlí, o které se společně můžeme opřít a tuhle bouři jako velké společenství přestát.

V následujících dnech se zde postupně objeví zvukové nahrávky pro jednotlivé dny Velikonoc, ve kterých jsme se skrze čtené duchovní texty a písničky pokusili Scholu přenést do vašich obýváků. 🙂

Modlitby jsme vytvořili na Květnou neděli, na obřady Zeleného čtvrtku, velkopáteční bdění a nedělní zmrtvýchvstání.

Do jejich nahrávání se zapojilo mnoho členů Scholy, od nejmladších až po “absolventy”, někdy i s celými rodinami. Audio soubor si můžete přehrát na počítači nebo v mobilu, pro lepší kvalitu zvuku si můžete připojit sluchátka.

Všechny části nahraných modliteb vznikaly doopravdy “na koleni”, v polních podmínkách, v omezeném počtu hlasů i nástrojů, někdy dokonce s využitím telefonování přes internet. Všechno ale provázela snaha o dobrou věc, takže doufáme, že nám mnohé technické (a jiné) nedostatky odpustíte.

Moc bychom si přáli, aby se naše snaha působením Ducha Svatého zužitkovala a aby vám vytvořené modlitby pomohly prožít Velikonoce co nejopravdověji. 

Na dálku všechny zdravíme a těšíme se na (snad brzké) setkání v kostelních lavicích.

Vaše Schola

Květná neděle
Květná neděle se scholou v karanténě

Zelený čtvrtek
Zelený čtvrtek se scholou v karanténě
Velký pátek
Velký pátek se scholou v karanténě
Bílá sobota
Bílá sobota se scholou v karanténě
Slavnost vzkříšení
Slavnost vzkříšení se scholou v karanténě
Modlitby se scholou pro Velikonoce v dobách karantény
Přesunout se na začátek